Teste de droguri – test antidrog – depisteaza 6 droguri în saliva

MIDSTREAM 6-S-MED este un test rapid pentru identificarea calitativă simultană a mai multor droguri şi a metaboliţilor lor din saliva umană. Pentru profesioniştii medicali inclusiv personalul punctelor de asistenţă.

Poza mica DSD-863-M - saliva - testeaza 6 droguriTestul rapid Multi-Drog Midstream pentru AMP/COC/OPI/THC/MET/MDMA este un test immunologic cromatografic pentru utilizarea în diagnosticarea in vitro, prin derulare pentru identificarea calitativă a mai multor droguri şi metaboliţi din salivă în următoarele concentraţii de prag-limită:

MOP (Opiacee, morfina), COC (Cocaina), THC (Marihuana, Canabis), AMP (Amfetamine), MET (Metamfetamine), MDMA (3,4 metylenedioxymetamfetamine, extasy). 

 

Rezultate in 10 minute.

Procedura simpla, in 4 pasi.

 

CE SUNT DROGURILE SI CE MANIFESTARI FIZICE REZULTA IN URMA CONSUMULUI DE DROGURI:

COC: Cocaina obţinută din frunzele plantei de coca, reprezintă un stimulent puternic al sistemului nervos central şi a fost folosită ca anestezic local. Administrarea de cocaină induce euforie, încredere şi un sentiment de energie intensificată; aceste efecte psihologice sunt însoţite de un puls accelerat, dilatarea pupilelor, febră, tremur şi transpiraţie. În general, cocaina este fumată sau administrată intravenos sau oral. Cocaina bază poate fi fumată sub forma cunoscută de obicei ca şi „crack”, care poate duce la dependenţă, întrucât efectul este mai rapid şi intensificat. Cocaina este excretată primar sub formă de benzoil-ecgonină şi, în general, poate fi depistată în termen de 24-60 de ore după folosirea ei.

OPI: Heroină, morfina şi codeina sunt narcotice derivate din răşina macului. Heroina este metabolizată rapid în morfină. În acest fel, atât morfina, cât şi glucuronidul de morfină se pot depista în urina unei persoane care a folosit doar heroină. Organismul converteşte şi codeina în morfină. Astfel, prezenţa morfinei (sau a metabolitului morfinei) în urină indică folosirea de heroină, morfină şi/sau codeină. În general, morfina şi alte preparate de opiu pot fi depistate în urină la 2 până la 6 ore după utilizare şi rămân depistabile până la 3 zile.Cu toate acestea, perioada de după utilizarea drogului în care se poate obţine un rezultat pozitiv depinde de o serie de factori, inclusiv frecvenţa şi cantitatea folosit, viteza metabolismului, viteza de excreţie, durata de înjumătăţire a drogului, ca şi vârsta, greutatea, activitatea şi regimul de alimentare ale utilizatorului.

MET: Metamfetamina este un agent simpatomimetic puternic cu utilizări terapeutice. Administrarea de metamfetamină în doze superior acute duce la stimularea sistemului nervos central şi induce euforie, stare de vioiciune şi un sentiment de energie şi putere intensificate. Metamfetamina este eliminată în urină ca amfetamină şi oxidizată ca derivaţi deaminaţi. În orice caz, 40% din metamfetamină se elimină nemodificată. Astfel, prezenţa compusului principal în urină indică folosirea de metamfetamină. Metamfetamina poate fi depistată în urină în 4-6 ore de la utilizare şi timp de 3-5 zile, în funcţie de nivelul pH al urinei.

THC: Folosirea de THC poate afecta memoria pe termen scurt şi inhiba capacitatea de învăţare. De asemenea, poate modifica dispoziţia şi percepţiile senzoriale, poate cauza pierderea coordonării, induce anxietate, paranoia, halucinaţii, depresie, confuzie şi accelerarea pulsului. Poate avea loc o toleranţă la efectele cardiace şi psihotropice. Folosirea THC pe termen lung poate fi asociată cu tulburări comportamentale. Sevrajul după marijuana poate duce la stare de nelinişte, insomnie, anorexie şi greaţă. Tetrahidrocanabinolul este o rasina uleioasa, derivat benzo-piranic de tip canabinoidic; este substanta activa principala din canabis, intalnit in drogurile vegetale hasis si marijuana.

AMP: Amfetamina este înrudită chimic cu catecolaminele naturale ale corpului omenesc, epinfrina şi norepinefrina. Are utilizări terapeutice şi este un agent simpatomimetic puternic. Folosirea amfetaminei în doze mai mare acute duce la stimularea mărită a sistemului nervos central şi induce euforie, stare de vioiciune, diminuarea poftei de mâncare şi un sentiment de energie şi putere intensificate. În general, aproximativ 30% din amfetamină se elimină nemodificată în urina pe durata a 24 de ore.

PCP: Fenilciclidina este un ariclohexilamin folosit ca anestezic veterinar. Este folosită ilegal ca halucinogen şi este denumită în mod obişnuit PCP, Angel Dust (Praf de înger), Ciclon de cristal, Barca dragostei, Locomotiva sau Buruiana Ucigaşă. PCP poate produce letargie, dezorientare şi pierderea coordonării, deformare vizuală, euforie, ataxie şi chiar comă. PCP se poate administra oral, prin inhalare, fumat sau injecţie intravenoasă. Este metabolizată în ficat şi eliminată prin rinichi. Durata de înjumătăţire a fenilciclidinei este de aproximativ trei zile.

BZO: Benzodiazepinele sunt droguri anxiolitice prescrise şi folosite cel mai des ca agenţi de combatere a anxietăţii. Sunt folosite şi ca hipnotice, relaxanţi musculari şi anti-consulsive. Unii metaboliţi ai benzodiazepinelor prezintă şi activităţi farmacologice. Folosirea de benzodiazepine poate duce la somnolenţă şi confuzie; de asemenea, potenţează alcoolul şi alte depresive ale sistemului nervos central. Dependenţa psihologică şi fizică de benzodiazepine poate apărea dacă se administrează doze mai mari de drog pe o perioadă de timp îndelungată. Benzodiazepinele sunt administrate oral sau prin injectare. Drogul este metabolizat în ficat şi excretat în urină ca şi compus principal sau ca oxazepam (în cazul clorodiazepoxidei şi al diazepamului). Oxazepamul este depistabil în urină timp de până la 7 zile.

BAR: Barbituricele formează o clasă de depresive ale sistemului nervos central. Fenobarbitalul a fost folosit ca sedativ de zi şi larg utilizat ca anti-convulsiv. Fenobarbitalul este un exemplu de derivat de barbiturice cu acţiune de lungă durată, în vreme ce pentobarbitalul şi secobarbitalul sunt exemple de sedativi de barbiturice cu acţiune de scurtă durată. Abuzul de barbiturice poate duce nu doar la afectarea coordonării mişcărilor şi tulburare mentală, ci şi la colaps respirator, comă şi chiar moarte. În general, barbituricele cu acţiune de scurtă durată vor fi excretate în urină ca metaboliţi, iar barbituricele cu acţiune de lungă durată vor apărea nemodificate, în principal. În mod normal, barbituricele se menţin depistabile în urină timp de 4 până la 6 zile de la utilizare (până la 30 de zile pentru fenobarbital).

MTD: Metadona este un drog analgezic de sinteză folosit original pentru tratarea dependenţei de narcotice. Folosirea de metadonă a indus efecte psihologice cum sunt analgezia, sedarea şi depresia respiratorie. Supradozarea metadonei poate duce la comă sau moarte. Metadona este administrată oral sau intravenos şi este metabolizată în ficat. Calea majoră de excreţie a metadonei este urinară. Efectele metadonei durează până la 24 de ore după folosire şi poate fi depistată în urină până la 14 zile. Perioada după folosirea drogului în care se poate obţine un rezultat pozitiv depinde de o serie de factori, inclusiv frecvenţa şi cantitatea drogului, viteza metabolismului, viteza de eliminare, durata de înjumătăţire a drogului, ca şi vârsta, greutatea, activitatea şi regimul alimentar al utilizatorului.

TCA: Antidepresivele triciclice (TCA) reprezintă un tip de droguri prescrise pentru tratarea condiţiilor depresive. Antidepresivele triciclice sunt alcătuite din două clase chimice principale. Aminele terţiare măresc nivelurile de serotonină şi sunt prescrise de obicei pentru insomnie, iritabilitate şi suprastimulare; acestea includ amitriptilina, imipramina, trimipramina şi doxepina. Aminele secundare, care cuprin nortriptilina, desipramina şi protriptilina, măresc nivelulrile de norepinefrină şi sunt prescrise pentru oboseală, sevraj şi apatie. Abuzul de TCA poate duce la depresie respiratorie, convulsii, abatere a tensiunii arteriale, stări cardiace grave şi comă. TCA se administrează numai oral şi uneori prin injecţie. TCA sunt eliminate în urină în principal ca metaboliţi pentru o perioadă de până a zece zile.

OXY: Oxicodona este un drog analgezic de sinteză administrat oral pentru uşurarea durerii. Calea majoră de excreţie a oxicodonei este urinară. Efectele oxicodonei durează până la 4 ore de la utilizare. Perioada după folosirea drogului în care se poate obţine un rezultat pozitiv depinde de o serie de factori, inclusiv frecvenţa şi cantitatea drogului, viteza metabolismului, viteza de eliminare, durata de înjumătăţire a drogului, ca şi vârsta, greutatea, activitatea şi regimul alimentar al utilizatorului.

MDMA: 3,4-metilenedioximetamfetamină (MDMA) este un drog de sinteză înrudit chimic cu familia de compuşi ai amfetaminei. MDMA a fost disponibilă ca drog ilegal din anii ’80, iar din anii ’90 folosirea lui s-a intensificat, în special în rândul adolescenţilor şi al adulţilor tineri. Denumirile populare ale drogului sunt „Ecstasy, XTC, Clarit, Essence şi Adam”. MDMA este disponibilă în mod tipic sub formă de tabletă cu aproximativ 60-150 miligrame de MDMA. Metoda obişnuită de folosire este înghiţirea, deşi se şi poate inhala şi uneori fuma sub forma de pudră. MDMA are proprietăţi atât stimulante, cât şi halucinogene. Efectele drogului durează până la 6 ore după înghiţire. Efectele secundare. Includ tensiune arterială mărită, accelerarea pulsului, hipertermie, deshidratare, anxietate, paranoia şi insomnie. Perioada de depistare a MDMA în urină este 1-3 zile pentru utilizare cu o ocazie unică şi până la 5 zile pentru utilizare frecventă.

Cat timp raman drogurile in corp:

Alcool – Urina: 3-5 zile, Sange: 10-12 ore, Par: pana la 90 zile

Amfetamine – Urina: 1-3 zile, Sange: ~ 12 ore, Par: pana la 90 zile

Barbiturice – Urina: 2-4 zile, Sange: 1-2 zile, Par: pana la 90 zile

Canabis – Urina: 7-30 zile, Sange: 2 saptamani, Par: pana la 90 zile

Cocaina – Urina: 3-4 zile, Sange: 1-3 zile, Par: pana la 90 zile

Heroina – Urina: 3-4 zile, Sange: pana la 12 ore, Par: pana la 90 zile

LSD – Urina: 1-3 zile, Sange: 2-3 ore, Par: pana la 3 zile

MDMA – Urina: 3-4 zile, Sange: 1-2 zile, Par: pana la 90 zile

Metamfetamine – Urina: 3-6 zile, Sange: 24-36 ore, Par: pana la 90 zile

Morfina – Urina: 2-3 zile, Sange: 6-8 ore, Par: pana la 90 zile