Substitut osos biomaterial Collapat II

Poza sigla Symatese

Biomaterial de substituţie osoasă pe bază de colagen şi hidroxiapatită, osteoconductor şi hemostatic, pentru repararea pierderilor de substanţă osoasă.

Descriere

COLLAPAT® II este un biomaterial hemostatic de substituţie osoasă, prezentat sub formă spongioasă. El este alcătuit dintr-o structură de colagen în care sunt dispersate granule ceramizate de hidroxiapatită. Granulele de hidroxiapatită îi oferă materialului proprietăţile osteoconductoare. Hidroxiapatita se resoarbe lent.

Poza Collapat 1Colagenul oferă biomaterialului COLLAPAT® II forţă hemostatică puternică şi se resoarbe complet în câteva săptămâni.

Colagenul este extras din piei de viţei originari din Statele Unite. Procedura de fabricare include etape care inactivează virusuri şi agenţi transmisibili în mod neconvenţional, cum ar fi prionii. Aceste tratamente determină siguranţa microbiologică maximă a biomaterialului COLLAPAT® II, mai ales în ceea ce priveşte agentul responsabil de ESB.

Colagenul încorporat în biomaterialul COLLAPAT® II intră şi în compoziţia a numeroase dispozitive medicale aprobate în Europa, Canada şi Statele Unite.

 

Indicaţii

În ortopedie – COLLAPAT® II este utilizat pentru a repara diferite tipuri de leziuni osoase:

-        După extragerea de fragmente de oase cortico-spongioase.

-        După rezecţia unei tumori.

-        La momentul înlocuirii unui implant.

-        În spondilodeza chirurgicală.

-        În cazul pseudoartrozei.

-        În cazul anumitor fracturi tratate prin osteosinteză.

Biomaterialul COLLAPAT® II este utilizat şi pentru înlocuirea substanţei osoase în chirurgia dentala si maxilo facială.

Avantaje

- Biomaterialul COLLAPAT® II este alcătuit din doi dintre compuşii oaselor: colagen şi hidroxiapatită.

- Biomaterialul COLLAPAT® II poate fi impregnat cu o soluţie de antibiotic pentru eventualitatea unei infecţii a osului septic.

- Biomaterialul COLLAPAT® II este osteoconductor: Permite creşterea rapidă a ţesutului de regenerare în reţeaua de colagen cu ajutorul granulelor de hidroxiapatită.

- Biomaterialul COLLAPAT® II este modelabil: Datorită structurii spongioase, în contact cu sângele sau fluide din ţesut, produsul dobândeşte consistenţa unei paste, permiţând astfel adaptarea optimă la forma suprafeţei osului.

- Biomaterialul COLLAPAT® II este hemostatic: Atunci când este aplicat peste leziuni hemoragice, biomaterialul COLLAPAT® II opreşte hemoragia în câteva minute.

- Biomaterialul COLLAPAT® II permite evitarea operaţiilor costisitoare de transplant autolog sau alogen.

Recomandări de utilizare

Biomaterialul COLLAPAT® II trebuie implantat în zonele care intră în contact cu osul viu pentru a permite regenerarea puternică a osului.

Durata de utilizare:

Biomaterialul COLLAPAT® II poate fi depozitat timp de trei ani de la data sterilizării, în ambalajul original. Data expirării este tipărită pe fiecare cutie în parte.

Prezentare

Biomaterialul COLLAPAT® II este disponibil în trei dimensiuni:

REF. PAT35X6: 3,5 x 6 x 0,6 cm

REF. PAT7X11: 7 x 11 x 0,6 cm

REF. PAT1X1: 1 x 1 x 1 cm

 

Biomaterialul COLLAPAT® II este împachetat în două ambalaje care nu permit pătrunderea luminii, iar apoi în cutie, şi este sterilizat cu raze Beta.

 

Studii de performanţă

Principiu: Proprietăţile osteoconductoare ale biomaterialului COLLAPAT® II au fost demonstrate printr-un studiu pe iepuri. Biomaterialul COLLAPAT® II a fost implantat într-un defect cortico-spongios de 4,2 mm în partea femurală. Evoluţia creşterii osoase a fost evaluată pe secţiunile histologice din eşantioane incluse în răşină, cu mărirea de 20, din luna T0 în luna T3.

-        Biomaterialul COLLAPAT® II permite reconstrucţia osoasă rapidă şi completă în trei luni. Biomaterialul COLLAPAT® II se integrează perfect în os, fără reacţii locale nedorite.

Noventis comercializeaza in mod exclusiv COLLAPAT® II pentru orthopedie si chirurgie spinala si nu comercializeaza acest produs pentru aplicatiile din chirurgia dentala si maxilo-faciala. 

Produsul este Certificat CE.