Compresă hemostatică pe bază de colagen resorbabil

Poza sigla SymateseCompresă hemostatică pe bază de colagen resorbabil, destinata utilizării medicale

Utilizari: Compresele HEMOTESE® sunt indicate pentru hemostaza locală pe durata operaţiilor chirurgicale, atunci când controlul sângerării prin ligaturare sau alte metode convenţionale este ineficient sau inaplicabil. Se folosesc pentru a opri hemoragia capilară, venoasă şi arteriala.

Symatese

Prezentarea produsului: Compresele HEMOTESE® sunt fabricate cu materiale biocompatibile SYMATESE. Datorită a peste 25 de ani de experienţă, compania farmaceutică franceză SYMATESE este unul dintre liderii mondiali în domeniul extracţiei şi prelucrării colagenului.

Începând din data de 23 ianuarie 2003, HEMOTESE® este produs marcat CE.

HEMOTESE® este o compresă sterilă, albă, fină şi foarte flexibilă. Este alcătuită exclusiv din colagen nativ de Tip I liofilizat nedenaturat.

Colagenul SYMATESE a obţinut un acord EDQM (cu Direcţia Europeană pentru Calitatea Medicamentelor) cu privire monografia CEP Nr. R0-CEP2005-083-Rev 00. Prin urmare, colagenul de la HEMOTESE® oferă siguranţă microbiologică maximă în special cu privire la agentul răspunzător de transmiterea ESB.

Poza Noul ambalaj siteActiuni: HEMOTESE® opreşte sângerarea în 2 până la 6 minute în funcţie de intensitatea hemoragiei. Acţionează mai rapid decât: ceilalţi bureţi pe bază de colagen, tifonul celulozei regenerate oxidate.

Compresa poate fi lăsată in situ după oprirea sângerării, dacă condiţiile o permit. Totuşi, se recomandă îndepărtarea compresei în exces după finalizarea hemostazei, pentru a facilita resorbţia.

HEMOTESE® poate fi ajustată (tăiată) la dimensiuni pentru o aplicare mai eficientă.

Avantaje: Compresa hemostatica cu colagen aderă bine la locul hemoragiei, rămânând intactă. Nu se dezintegrează atunci când devine umedă. HEMOTESE® este resorbită în mai puţin de 8 săptămâni. Este foarte uşor de folosit şi prezintă comportament bun pe rană. Compresa hemostatica nu se lipeşte de mănuşi, nu se separă şi rămâne intactă chiar şi în cazul sângerării abundente.

Contraindicatii: Întrucât colagenul diminuează puterea de aderenţă a cimentului polimetacrilat de metil, HEMOTESE® este contraindicată la hemostaza suprafeţelor osoase pe care urmează să se fixeze dispozitive prostetice folosind acest ciment. Nu se va efectua autotransfuzie intraoperativă folosind sânge care s-a aflat în contact cu HEMOTESE® din cauza posibilului risc de formare de microtrombi în sistemul circulator principal. Nu se va folosi HEMOTESE® la pacienţii cu predispoziţii alergenice sau cu alergii cunoscute la colagenul extras din bovine.

Instructiuni: HEMOTESE® trebuie aplicată uscată, direct pe suprafaţă care urmează să fie tratată, printr-o apăsare uşoară, până la oprirea sângerării. Compresa hemostatica cu collagen poate fi tăiată la dimensiunile dorite pentru îmbunătăţirea aplicării sale. Întrucât este resorbabilă, compresa hemostatica poate fi lăsată in situ după obţinerea hemostazei. Cu toate acestea, se recomandă îndepărtarea surplusului de compresă.

Ambalare: Compresele hemostatice cu colagen HEMOTESE® sunt disponibile în 4 dimensiuni avantajoase: 2,5 x 3,5 x 0,6 cm; 7 x 5 x 0,6 cm; 10 x 7 x 0,4 cm; 12,7 x 9 x 0,6 cm.

Ele sunt ambalate într-o cutie care conţine 10 comprese sterile împachetate în pungi duble.